Inspirerende mensen

 

Henk Fransen

Een erg interessant persoon vind ik Henk Fransen. Deze arts heeft zich de afgelopen decennia verdiept in de behandelingen van kanker, met name in de alternatieve hoek (hoewel ‘complementair’ volgens hem -en ook mezelf- een betere benadering zou zijn).

Sceptisch als ik ben, had ik het in eerste instantie niet zo op zijn ietwat commercieel ogende website over zelfgenezend vermogen. Maar toen ik me verder in hem ging verdiepen, besefte ik dat hij flink wat rake dingen te melden heeft.

Zijn ideeën worden erg duidelijk weergegeven in de registratie van een lezing die hij in 2015 gaf. Deze is in twee delen te bekijken op YouTube, zie deel 1 en deel 2. (adviezen vooraf: 1) neem de tijd, en 2) laat je niet afleiden door de lekkere retro spacey intro’s!)

 

Karlien Bongers

Karlien Bongers is oorspronkelijk opgeleid als chirurg. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van Integrative Medicine.  Karlien schreef onder andere een interessant artikel over zelfhelend vermogen, dat hier te vinden is.

 

Piet Leguit

Nog zo’n interessante, grensverleggende (ex-)chirurg is Piet Leguit. In dit artikel gaat hij in op de rol die psyche speelt bij onze gezondheid en de beperkingen van de reguliere geneeskunde op dit gebied.