Ploeng!

Best gek eigenlijk, hoe je energie kunt krijgen van een nare ziekte. Kim heeft het, maar ik heb het zelf ook. Die energie dan – niet de nare ziekte.

Maar ook gek hoe je je daarover soms haast een beetje schuldig voelt. ‘Is het wel normaal dat ik er zo luchtig over doe?’

Bruine banaan

‘Luchtig’ is natuurlijk niet het goede woord. Luchtig doe je over iets waarvan je denkt dat het allemaal niet zoveel gevolgen zal hebben. Over een banaan die je eigenlijk niet los in je tas moet stoppen omdat-ie dan bruin en zacht wordt – maar je doet het toch.

Kanker is niet echt iets om luchtig over te doen. Maar wat is dan wel het goede woord? Ik hou het op ‘positief’.

Maar hoe kun je positief zijn als een arts je vrouw vertelt dat ze niet meer beter wordt? Ik vind het zelf ook opmerkelijk.

Aanstekelijk

De energie die Kim uitstraalt, werkt aanstekelijk. Als zij de hele dag huilend in bed zou liggen, had je mij nu ook kunnen opvegen. Maar zo is het dus niet! Hier in huis heerst een positieve sfeer, en dat is best bijzonder.

Wat zijn we zoal aan het doen? Je hebt vast al gezien dat we aan het crowdfunden geslagen zijn. Mooi en lelijk tegelijk, hoe zo’n woord inburgert. Over die actie hebben we even getwijfeld, maar toch ook weer niet zo lang. Want wat hebben we te verliezen?

Ik deelde de actie net op LinkedIn, ook iets dat ik normaal gesproken niet zou doen. Maar echt normaal is deze situatie natuurlijk allang niet meer. Dus hoppa!

Donaties!

Zelf probeer ik ondertussen gewoon te werken, maar ik moet bekennen dat mijn gedachten regelmatig afdwalen. Dan maar even snel een blogje schrijven.

De onophoudelijk stroom van meldingen op mijn telefoon – ploeng!, weer een donatie – helpt wat dat betreft niet mee. Dus hou eens op met doneren! Grapje, natuurlijk.

Ik had echt niet verwacht dat jullie ook echt zouden gaan doneren, en al helemaal niet met z’n zovelen. Op de een of andere manier leek het me een beetje onwerkelijk. Maar het gebeurt! En daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor.

Ik hoop van harte dat we richting het eindbedrag gaan komen. Dat Kim naar Duitsland gaat en dat ze herboren terugkomt. En dat we nog jaren door kunnen. Aan de energie zal het voorlopig niet liggen.

Ploeng!